Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Scope Connection Problems
#6
Hi,

How did you transfer ST4 from the other computer? Did you install it via the supplied installer?

Unfortunately, it would seem unlikely that a clean install would resolve this kind of problem. The integrity of the files are checked during the install, and if you only transferred your "user" files from the "SkyTools 4" folder in your documents, it is unlikely that an error in one of these files would cause this kind of problem. But go ahead anyway if you want to. Stranger things have happened. Keep in mind that a clean install requires that the "SkyTools 4" folder in your Documents be deleted after uninstalling but before re-installing.

From your error message I can discern that he error is arising in ASCOM and is only being displayed by SkyTools (which is designed to quit when a severe error occurs). If re-installing does not work, I suggest contacting the developer of ASCOM for support and sending them the error message. The problem could possibly be triggered by SkyTools, but I don't have access to the ASCOM code, or your mount, so I have no idea how or why. Keep in mind that the SkyTools end of these things is very simple. It just does things like, "start ASCOM" and ASCOM does the rest. There is a small window for problems in the calls that SkyTools makes right after things start up, but it does not appear that you are getting that far.
Clear skies,
Greg

SkyTools Developer
Reply


Messages In This Thread
Scope Connection Problems - by Nemesis@3319 - 2019-01-03, 09:22 PM
RE: Scope Connection Problems - by theskyhound - 2019-01-03, 10:37 PM
RE: Scope Connection Problems - by Nemesis@3319 - 2019-01-04, 10:55 PM
RE: Scope Connection Problems - by theskyhound - 2019-01-05, 02:53 AM
RE: Scope Connection Problems - by Nemesis@3319 - 2019-01-05, 09:12 PM
RE: Scope Connection Problems - by theskyhound - 2019-01-05, 09:46 PM
RE: Scope Connection Problems - by Nemesis@3319 - 2019-01-06, 09:06 PM
RE: Scope Connection Problems - by theskyhound - 2019-01-06, 09:32 PM
RE: Scope Connection Problems - by Nemesis@3319 - 2019-01-09, 12:51 AM
RE: Scope Connection Problems - by Nemesis@3319 - 2019-01-07, 12:24 AM
RE: Scope Connection Problems - by theskyhound - 2019-01-07, 04:44 PM
RE: Scope Connection Problems - by Nemesis@3319 - 2019-01-08, 04:27 AM
RE: Scope Connection Problems - by theskyhound - 2019-01-08, 05:49 PM
RE: Scope Connection Problems - by theskyhound - 2019-01-09, 12:53 AM
RE: Scope Connection Problems - by Nemesis@3319 - 2019-01-09, 08:02 PM
RE: Scope Connection Problems - by theskyhound - 2019-01-09, 08:10 PM

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)